Kommande

Kruthornsvägen 30, Edsberg

Boarea
66 m²
Rum
3.5 R.O.K.
Månadsavgift
4 766 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1964

Här ges du möjligheten att förvärva denna fantastiska bostad med en genomtänkt layout i en trivsam boendemiljö. Lägenheten har ett centralt läge och ligger bara en kort promenad från Edsberg Centrum med nära anslutning till kollektivtrafiken.

Denna bostad sträcker sig över 66 kvadratmeter som är effektivt fördelade på 3,5 rum och ett kök. Varje kvadratmeter är noggrant utformat för optimal funktionalitet. När du kliver in möts du av en rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter. På vänstra sidan finns det nyrenoverade köket med smarta förvaringslösningar och gott om arbetsytor för matlagning. Här har man valt att göra ett extra rum som kan användas som matsal eller sovrum. I vardagsrummet strömmar naturligt ljus in genom generösa fönster, och här finns tillräckligt med utrymme för stora soffgrupper. Det är en perfekt plats för att umgås socialt med familj och vänner. Från vardagsrummet når du den härliga balkongen där du kan njuta av solen hela dagen. Lägenheten har även två rymliga sovrum med generösa förvaringsmöjligheter.

Området är omtyckt för sin närhet till naturen vid Rösjön och det vackra Edsbergs Slott. Här finns badplatser och fina promenadstråk. Edsbergs Centrum är lätt att nå till fots och det finns bra kommunikationer. Brf Solhjulet består av flera byggnader från 1960-talet som har renoverats och hålls i gott skick. Föreningen sköts väl och har en stabil ekonomi med låg skuldsättning, vilket ger trygghet åt medlemmarna.

Varmt välkomna till visningen

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Sanan Dehvari

Reg. Fastighetsmäklare
Telefon
073 - 501 40 26
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering

Bilder

Fakta

Fakta

 • ObjekttypBostadsrätt
 • Rum3.5 R.O.K.
 • Boarea66 m²
 • Våningsplan2 / 3
 • Areauppgift enligtEkonomiska förvaltaren

Byggnad

 • Byggår1964
 • TypFlerbostadshus
 • HissNej
 • Våningsplan2 / 3
 • UppvärmningFjärrvärme
 • InternetTele2 tillhandahåller Kabel-TV och husen har uppgraderats med den senaste tekniken. Ett basutbud av TV-kanaler ingår i månadsavgiften. Solhjulet är anslutet till Sollentuna stadsnät med fiberanslutning. Det är också möjligt att få bredband via Tele2.
 • EnergiklassE
 • Energiprestanda, primärenergital120

Förening

 • NamnBRF Solhjulet
 • Allmän informationSolhjulet är en bostadsrättsförening som bildades 1959 och består av 701 stycken bostadsrätter. Föreningen är den största privata fastighetsägaren i kommunen och har av branschorganisationen Fastighetsägarna tilldelats utmärkelsen "Årets bostadsrättsförening". Husen är byggda i början på 60-talet efter ritningar av den kända arkitekten Ernst Grönwall (biografen Draken). Trädgårdsanläggningen omkring husen utformades samtidigt av trädgårdsarkitekten Eric Anjou. Föreningen har tilldelats Sollentuna Kommuns byggnadsvårdsdiplom för "föredömlig förvaltning". Föreningen bedriver ett aktivt arbete för att "minska sin miljöpåverkan". Det sker bland annat genom effektiv hushållning av fjärrvärme och elektricitet - något som minskar utsläppen av det som populärt kallas "växthusgaser". Detta hushållningsarbete bidrar också till de mycket låga månadsavgifterna. Källsortering finns - men med tillgång till fortsatt öppna sopnedkast. Föreningen ligger i skogsbrynet - med naturreservatet "Rösjön" som närmaste granne på ena sidan och Edsbergs Centrum med butiker av olika slag på den andra. Det är nära till tennishall, fotbollsplaner, skidbacke, motionsspår, butiker, kommunikationer, dagis och skolor och runt husen finns stora uppvuxna grönytor med lekplatser och boulebana. Rakt i söder, någon knapp kilometer bort, ligger Edsviken, Edsbacka Wärdshus och Edsbergs Slott.
 • MarkägareJa
 • RenoveringarUtfört underhåll:
  - 2023 Utbyte av trappbelysning i vissa fastigheter
  - 2023 OVK
  - 2022 Byte av rökluckor i trapphus
  - 2022 Föreningen har under våren 2022 bytt ut samtliga stolpar för motorvärmare på P-däck och i P-garaget Kruthornsvägen 19 till en ”combolösning” med både motorvärmaruttag och laddning för elbil.
  - 2021 Byte av färskvattenledningar i samtliga fastigheter
  - 2020 Hissrenovering Kruthornsvägen 50-66
  - 2017-2019 Införs portkod på samtliga portar
  - 2017 Byggdes en ny modern tvättstuga Kruthornsvägen 4
  - 2014 - 2019 Renovering av fasad & balkonger
  - 2014 - 2019 Renovering av tak

  Planerat underhåll:
  För närvarande pågår kontroll av radiatorer samt demontering av gamla vattenmätare i de lägenheter som har dessa kvar. Dessutom skall lägenheter som fått anmärkning på OVK'n åtgärdas.

  Informationen är kontrollerad med föreningen 2024-01-26.
 • Månadsavgift4 766 kr, Inklusive värme, vatten samt grundutbud av kabel-TV.
 • Andel av årsavgift0.13511 %
 • Andel i BRF0.13511 %
 • Ekonomi, övrigtFöreningen höjde avgiften med 10% från och med 2024-01-01. Ingen ytterligare avgiftsförändring är beslutad i dagsläget. Informationen är kontrollerad med förvaltaren 2024-01-26.
 • Indirekt nettoskuldsättning347 093 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen.
 • Gemensamma utrymmenFöreningen har flera gästlägenheter man kan hyra om man får besök och även flera föreningslokaler som man kan hyra när det är något man vill fira. Flertalet tvättstugor finns i föreningen. Det finns även hundrastgård, boulebana, snickarbod, målarateljé och syrum. Föreningen har nyligen byggt bastu och gym. Detta är enbart för medlemmar.
 • ParkeringI föreningen finns totalt 680 bilparkeringsplatser samt 6 stycken speciella parkeringsplatser för motorcyklar. 213 st. vanliga parkeringsplatser utomhus (utan motorvärmaruttag), aktuell månadshyra 363 kr. 235 st. vanliga parkeringsplatser utomhus (med motorvärmaruttag), aktuell månadshyra 482 kr. 4 st. husvagnsplatser på taket av det gemensamma garaget på Kruthornsvägen 19 (med motorvärmaruttag), aktuell månadshyra 708 kr. 4 st laddstolpar för el/hybridbilar. Där får man stå under pågående laddning och betalar för förbrukad el. Endast medlemmar får access till dessa stolpar. 39 st. parkeringsplatser i det gemensamma garaget på Kruthornsvägen 19 (med motorvärmaruttag), aktuell månadshyra 660 kr. 60 st. parkeringsplatser i radgarage med egen fjärrstyrd port längs Kruthornsvägen 21-43 (med motorvärmaruttag), aktuell månadshyra 860 kr. 6 st. MC-platser i separat och låst bur inuti garaget på Kruthornsvägen 19, aktuell månadshyra 441 kr. Det har under våren 2022 installerats 104 elbilsladdare på samtliga p-platser på övre parkeringsdäck och i det gemensamma garaget på Kruthornsvägen 19. Utöver detta har föreningen 123 st. bostadsrättsgarage som köps och säljs på samma sätt som bostadsrättslägenheterna, dessa har för närvarande en månadsavgift på 835 kr. Informationen är kontrollerad med förvaltaren 2024-01-26.

Ekonomi

 • Månadsavgift4 766 kr, Inklusive värme, vatten samt grundutbud av kabel-TV.
 • Elektricitet4 000 kr/år
 • Försäkring1 500 kr/år
 • KommentarObservera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt.
 • Driftkostnad5 500 kr/år

Omgivning

 • Generellt om områdetBeläget mellan Sollentuna och Täby, utgör Edsberg en oas med en charmig småstadskänsla och ett eget centrum, som en gång i tiden var Sollentunas största med sina 18 butiker. Samtidigt är det bara en 10 minuters bussresa till Sollentuna Centrum som rymmer över 100 butiker.

  Edsvikens vatten och natur erbjuder möjligheter till rekreation av alla slag. På bara fem minuters avstånd når du en vacker strandpromenad, medan i naturreservatet mot Täby kan du njuta av strövtåg, löprundor och bad vid Rösjön. Dessutom finns det fina badplatser runt omkring Edsviken.

  Edsberg har även ett rikt kulturliv, särskilt kring Edsbergs slott med anor från 1600-talet. Idag är slottet ett livligt kulturcentrum med konstutställningar, teater, konserter och museum, omgivet av den vackra Edsbergsparken. Ett utflyktsmål som aldrig slutar att förtjusa.
 • KommunikationerBusshållplatserna Kruthornsvägen och Kvarnskogen ligger på kort promenadavstånd från bostaden och ger snabb anslutning till pendeltåget vid Sollentuna station eller tunnelbana (röd linje) från Mörby centrum med busslinjerna 607 (Danderyds sjukhus – Sollentuna Station via Mörby centrum och omvänt) och 627 (Åkerby industriområde – Kista via Sollentuna station och omvänt). Det finns även en nattbuss (697) som trafikerar Danderyds sjukhus – Stockholm C och omvänt.
  607 – Danderyds sjukhus – Sollentuna Station
  627 – Åkerby industriområde – Kista
  697 – Nattbuss Danderyds sjukhus – Stockholm C

Övrigt

 • BeskrivningKällarförråd ingår i varje bostad

Karta

Intresseanmälan

Kruthornsvägen 30, Edsberg

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.